Landsforstander 

Kyrre Gram Franck

Forstander for Oslo og Akershus og Landsforstander 

Gro Hilseth-Eid

Forstander for Troms

Kyrre Gram Franck

Forstander for Oppland

Inger Lise Nervik

Forstander for Hedmark

Morten Wolf Storeide

Forstander for Vestfold

Karl Anders Thorsen


Kommentarer

Forstandere i Norge — 14 kommentarer

  • Intet enkelt spørsmål å svare kort på. Vi tror kort sagt på det hellige i naturen inkludert mennesket og at alt er besjelet. Det står litt nærmere forklart i formålsparagrafen vår som sier at: SF er et trossamfunn som ønsker å fremme et sjamanistisk trosbilde, samt ivareta individets og gruppers rett til å søke og utøve en sjamanistisk praksis.

   Med sjamanistisk trossyn menes erkjennelsen av at alle ting er besjelet og at de er våre slektninger.

   Og at man ved hjelp av hellige teknikker kan hente lærdom og kunnskap ved å kontakte Skaperkraften, Naturkreftene og Åndeverdenen. Et sjamanistisk trossyn innebærer et kollektivt og individuelt ansvar for sine medskapninger, Naturvesener og Moder Jord. Moder Jord anses som et levende besjelet vesen.

   Med sjamanistisk praksis menes bruk av sjamanistiske teknikker både for egen utvikling og for å hjelpe andre medmennesker og medskapninger. Det innebærer at skaperverket er hellig og at man feirer livskraftens utfoldelse.

   Man behøver således ikke å anse seg selv som sjaman for å være medlem.

   Det individuelle medlems private praksis er et forhold mellom medlemmet og Skaperkraften, og SF ønsker derfor ikke å legge føringer for dette.

   Dog må et medlem kunne forholde seg til formålsparagrafene.

 1. men – hvorfor er bare mennesker nevnt, jeg savner mer fokus på firbente…? Vurderer seriøst å melde meg inn, forholder meg til naturen og «dyr», har samisk bakgrunn og er utmeldt fra statskirken..

  • Dette står nevnt i vedtektene våre og er selve grunnlaget for at Sf ble startet. «Med sjamanistisk trossyn menes erkjennelsen av at alle ting er besjelet og at de er våre slektninger.»

  • Har forståelse for at du synes at det ikke kommer klart nok frem. I søknaden vår for å bli godkjent som trossamfunn står trosbekjennelsen vår (Krav fra myndighetene). Her kommer det klarere frem: At Skaperkraften uttrykker seg i livetsutfoldelse og at mennesket er innbyrdes forbundet med alt levende på ettåndelig plan. Moder Jord er et levende besjelet vesen og det hviler ett særlig ansvar på oss for våre Medskapninger og naturen. Alt levende er uttrykk for Skaperkraften og de er derfor våre brødre og søstre.

  • Vi jobber med å få opp alle fylkene i landet, men dette er både dugnads og nybrottsarbeid så det tar sin tid. Og ja vi trenger flere ildsjeler 🙂

 2. Hei. Jeg har lenge tenkt på hva en Sjaman egentlig er? Og jeg har kommet fram til at det er ikke noe man blir, men at man er født til det. Med forskjellige slags spesielle evner. Noen kan heale, noen er synske, enten de kan se ting som har skjedd, eller som kommer til å skje i fremtiden. Drømmetydere, spes. på urter og legeplanter. Noen har kanskje flere evner, mens andre har spes. seg på et felt. Det er mange varianter av de som er født som Sjaman. Selvsagt kan man lære å bli det også, men vi som er født med spes. evner har muligens fått banet ut sin vei av skjebnen på forhånd. Jeg har møtt de som oser av autoritet og urkraft, og på andre siden, de som nesten er usynlige i mengden, og vil ha det på det sånn. Men det jeg synes er mest merkelig er at noen skjønner fra de er ganske små, at de er født til noe spes. Mens andre ikke skjønner dette før de er godt voksne. I den sistnevnte gruppa hører jeg til. Jeg har noen spes. evner jeg også, og har visst om de fra jeg var liten, men jeg var av den tro at alle mennesker hadde det på samme måte. Det var jo ikke tilfelle, og da jeg som eldre tenåring skjønte det, så ble jeg enda mer «usynlig» og trakk meg unna. Jeg har alltid vært tiltrukket av indianere og urbefolkning skjenerelt. Deres liv og tro. Det var først når jeg traff min samboer, for tre år siden at det gikk opp for meg hvem jeg egentlig var. Hun kan heale, og har sin tro, men har ofte gjort meg oppmerksom på mine spes. områder.Blandt annet at jeg «snakker» med dyrene, ville som tamme. Jeg kan få advarsler i form av bilder i hodet, eller sterke følelser over at noe er galt. Det er mine to sterkeste evner. Og jeg «jobber» med flere. Det var den morgen jeg våknet av en merkelig og god følelse, og jeg kjente en sterk kraft, både i og rundt meg, av naturånder og andre «skapninger». Og jeg forsto at jeg var en Sjaman. Mulig at naturåndene mente jeg ikke var moden nok før, men at de da, denne morgenen, gav de meg tillit og styrke til en oppgave jeg vil få her på jorden, og kanskje i videre liv. Det er akkurat som om jeg har fått en viten, som bare er der. Kanskje har vært der hele tiden. Noen som kjenner seg igjen? Lev vel.

 3. Hei på 80 tallet var jeg med på en trommesirkel med Arthur Sørensen og en engelsktalende sjaman i oslo , jeg lurer på om den karen var Michael Harner ? husker ikke hva han sa han het . hilsen Trygve Johansen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *